فرصت‌های شغلی در کشور آلمان

فرصت‌های شغلی در کشور آلمان


در بازار شغلی آلمان، چندین مهارت تخصصی مورد نیاز است. فرصت‌های شغلی در آلمان برای افرادی با مهارت بالا و تحصیلات دانشگاهی در زمینه‌های پزشکی، مهندسی، معلمی، رشته‌های علوم طبیعی، ریاضی و فناوری اطلاعات بسیار فراوان است. البته در بین این مشاغل، پرستاری و نگهداری از سالمندان نیز مورد نیاز است. با توجه به اینکه طی سال‌های آتی نرخ بازنشستگی در کشور آلمان افزایش خواهد یافت، تنها راهکار جایگزین کردن این افراد، جذب و استخدام نیروی متخصص از خارج از کشور است.

 

کشور آلمان یکی از رهبران جهان در زمینه تکنولوژی و نوآوری است
کشور آلمان یکی از رهبران جهان در زمینه تکنولوژی و نوآوری است

 

تخصص‌های مورد نیاز در آلمان

بهداشت و درمان

کمبود متخصصان این بخش، بخصوص پزشکان و پرستاران، از جمله مشکلات بخش بهداشت و درمان در کشور آلمان است. براساس تخمین‌های صورت گرفته، در حال حاضر سیستم بهداشت و درمان در این کشور به بیش از 5000 پزشک نیاز دارد. حقوق فارق‌التحصیلان رشته پزشکی در کشور آلمان حدود 50،000 یورو در سال می‌باشد.

تکنولوژی و ارتباطات

کشور آلمان یکی از رهبران جهان در زمینه تکنولوژی و نوآوری است. صنعت صادرات این کشور تقاضای فزاینده‎‌ای برای جذب برخی از تخصص‌های خاص ایجاد کرده است. این تخصص‌ها شامل مهندسی برق و مهندسی مکانیک و همچنین فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌شود. حقوق اولیه فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها به طور کلی چیزی بین 36،000 تا 45،000 یورو در سال است که البته این میزان دریافتی برای افرادی با سابقه بالا معادل با 70،000 یورو در سال خواهد بود.

چه کسانی امکان امکان اشتغال در کشور آلمان را دارند

شهروندان هر کشوری می‌توانند در آلمان درخواست کار کنند. البته این شرایط ممکن است برای برخی دشوارتر باشد.

چه کسانی به مجوز کار در کشور آلمان نیاز دارند

شهروندان خارج از اتحادیه اروپا

دو نوع متقاضی درخواست کار در کشور آلمان وجود دارند. یکی شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و دیگری شهروندان کشورهایی که عضو این اتحادیه نیستند. در این میان اتباع منطقه اقتصادی اروپا، دسترسی نامحدودی به بازار کار آلمان دارند و در پروسه استخدام از حقوق مشابهی نسبت به شهروندان آلمانی برخوردار می‌باشند.

شهروندان کشورهای جهان سوم

به طور کلی شهروندان کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، برای کار در این کشور نیاز به مجوز اقامت دارند. به منظور اخذ این مجوز، کارفرما می‌بایست برتری آن‌ها را نسبت به سایر کاندیدهای عضو اتحادیه اروپا به اثبات برسانند. این پروسه مشمول تمامی افرادی می‌شود که از کشورهایی خارج از اتحادیه اروپا آمده‌اند.

در این میان استثناهایی نیز وجود دارد. برای مثال دانشجویانی از کشورهای جهان سوم که مدرک دانشگاهی خود را از کشور آلمان دریافت کرده‌اند می‌توانند به مدت 18 ماه به دنبال کار باشند. درصورتی که بتوانند کاری مطابق با شایستگی و صلاحیت خود پیدا کنند، قادر خواهند بود که مجوز اقامت تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل کنند. علاوه بر این دانشجویان خارجی که بعد از فارق‌التحصیلی از دانشگاه‌های آلمان به کشور خود بازگشته‌اند، می‌توانند مجددا به کشور آلمان برگردند و به دنبال کار در این کشور باشند.

 

فارغ تحصیلان دانشگاه‌ها می‌توانند برای اخذ ویزای نیروی کار متخصص در آلمان اقدام کنند
فارغ تحصیلان دانشگاه‌ها می‌توانند برای اخذ ویزای نیروی کار متخصص در آلمان اقدام کنند

 

ویزای نیروی کار متخصص در آلمان

فارغ تحصیلان دانشگاه‌ها در رشته‌های فوق‌الذکر می‌توانند برای اخذ ویزای نیروی کار متخصص در آلمان اقدام کنند. مدت این ویزا ۶ ماهه است. علاوه بر گذرنامه معتبر، متقاضیان باید مدارک لازم از قبیل آخرین مدرک تحصیلی، رزومه کاری، انگیزه نامه و بیمه درمانی مسافرتی داشته باشند. در آخر، متقاضیان باید بتواند به دولت آلمان ثابت کنند که قادر به حمایت مالی خود و خانواده خود برای مدت ۶ ماه می‌باشند.

خوداشتغالی در آلمان

علاوه بر جستجوی نیروی کار متخصص، شهروندان کشورهای جهان سوم می‌توانند از طریق ثبت شرکت اقدام کنند. این افراد باید بتوانند وجود تقاضا برای محصولات خود، منافع پروژه برای اقتصاد آلمان و همچنین توانایی تامین اعتبار برای پروژه خود چه از طریق سرمایه شخصی و چه از طریق وام بانکی از پیش تصویب شده، ثابت کنند. متقاضیان واجد شرایط، اجازه کار و زندگی دائم را در این کشور را خواهند داشت. درصورتی که در این مورد به دنبال کسب اطلاعات بیشتری هستید به این ‌وب‌سايت مراجعه کنید.

جستجوی کار در آلمان

جستجوی کار در این کشور شامل مراحل متعددی است. در این مسیر می‌توانید از یک مشاور کمک بگیرید و یا خودتان در سایت‌های کاریابی جستجو کنید. اولین مرجع شما باید ‌وب‌سايت‌های کاریابی دولتی باشند.

از جمله این ‌وب‌سايت‌ها عبارتند از:

·         Jobböerse der Bundesagentur für Arbeit

·         EURES

·         Job Listings of the Portal

·         Jobböerse des Deutschen Pflegeverbands

·         EURAXESS

البته شرکت‌های کاریابی خصوصی دیگری از جمله JobPilot، JobStairs، Monster، JobWare، Staufenbiel، The Local، Stepstone Germany و Indeed Germany هستند که می‌توانید آن‌ها را نیز امتحان کنید.

 

به منظور درخواست شغل در کشور آلمان، ارسال رزومه کاری همراه با نامه ارجاع کافی نیست
به منظور درخواست شغل در کشور آلمان، ارسال رزومه کاری همراه با نامه ارجاع کافی نیست

 

چگونه برای یک شغل در آلمان اقدام کنیم

به منظور درخواست شغل در کشور آلمان، ارسال رزومه کاری همراه با نامه ارجاع کافی نیست. لازم است که مدارک زیر از طریق پست به اداره کاریابی ارسال شود:

۱.رزومه کاری

۲.نامه سربرگ‌دار

۳.نامه ارجاع

۴.کپی مدرک و مجوز تحصیلی

۵.کپی مدرک دانشگاهی

۶.نمونه کار

۷.عکس پاسپورتی

مواردی که باید در یک مصاحبه کاری در آلمان رعایت شود

۱.وقت‌شناسی و احترام

۲.پوشش مناسب (بهتر است ساعت رولکس خود را به رخ نکشید)

۳.ارتباط چشمی

۴.گوش دادن به صحبت مصاحبه‌کننده

۵.پاسخ منطقی

۶.پرهیز از نقد و اعتراض

۷.همدردی

۸.به همراه داشتن کپی از رزومه کاری

۹.مطالعه و بررسی حوزه کاری شرکت

۱۰.به همراه داشتن لیست سوالات

۱۱.گذاشتن موبایل در حالت سکوت

12.یادداشت برداری

 

چنانچه قرار است مصاحبه کاری از طریق اسکایپ باشد از خلوت بودن و برقراری سکوت در محیط اطراف خود اطمینان حاصل کنید ‌و خونسردی خود را حفظ کنید.

امیدواریم این راهنمایی‌ها برای شما کاربردی باشند و با بررسی فرصت‌های شغلی در کشور آلمان به زودی در این کشور مشغول به کار شوید. به خاطر داشته باشید که می‌توانید برای جستجوی هر تخصصی در کشور آلمان وارد سایت‌های کاریابی مذکور شوید و اطلاعات مربوط را بررسی کنید.