در این نوشته، ده نکته کلیدی برای آمادگی ویزای آمریکا را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
1) روابط متقاضی با کشور مبدا
طبق قوانین آمریکا، کلیه متقاضیان ویزای غیر مهاجرتی، به عنوان مهاجرین عازم محسوب می شوند. مگر آنکه بتوانند افسر سفارت را مجاب به ارائه صدور ویزا کنند. بنابراین در این مصاحبه باید بتوانید افسر سفارت را مجاب کنید که دلائل قانع کنندهای برای بازگشت به کشورتان دارید. این روابط با کشور مادریتان شامل تعلق خاطر به زادگاه، محل سکونت کنونی، شغل، خانواده، آینده مالی و سهم الارث و روابط خانوادگی و غیره میشود. اگر به دنبال ویزای تحصیلی آمریکا هستید، افسر سفارت ممکن است از اهداف شما و برنامه آینده، روابط خانوادگی، اهداف تحصیلی، سوابق تحصیلی، اهداف طولانی مدت و آینده کاری در کشورتان سوال کند. شایان ذکر است که شرایط هر فرد با فرد دیگر متفاوت است، بنابراین مدرک، گواهی و یا توضیح خاصی وجود ندارد که صدور ویزا را صد در صد گارانتی کند.

۲) تسلط به زبان انگلیسی
پیشبینی این امر که مصاحبه به زبان انگلیسی باشد بسیار زیاد است. بنابراین یکی از پیشنهادات این است که قبل از مصاحبه اصلی با یک انگلیسی زبان، مکالمه احتمالی را تمرین کنید. چنانچه تنها هدف شما از مهاجرت به آمریکا، گذراندن دوره های فشرده انگلیسی باشد، از مزایای یادگیری این زبان در کشور مادریتان صحبت کنید.
۳) به تنهایی در روز مصاحبه حاضر شوید
حضور والدین و خانواده در روز مصاحبه ضرورتی ندارد. افسر سفارت با خانواده شما مصاحبه نخواهد داشت. اگر نتوانید به تنهایی از حق خود دفاع کنید، این امر در مصاحبهکننده، ذهنیت منفی ایجاد میکند. چنانچه برای دوره دبیرستان اقدام میکنید، والدین شما میتوانند برای پاسخگویی به سوالات مالی در اتاق انتظار منتظر باشند.
۴) آگاهی از برنامه تحصیلی و تطبیق با برنامه شغلی
اگر نمیتوانید دلیل خود را برای مهاجرت به آمریکا بیان کنید، افسر سفارت برای ادامه تحصیل شما به کشور مقصد متقاعد نخواهد شد. بنابراین باید بتوانید دلائل مربوط به برنامه تحصیلی برای بازگشت به کشورتان را عنوان کنید.
۵) کوتاه و موجز صحبت کنید
به علت تعداد زیاد مراجعهکنندگان، همه ماموران سفارت حداقل زمانی که به مصاحبه اختصاص میدهند، تنها چند دقیقه است. از آنجا که دقایق اولیه مصاحبه مهمترین بخش مصاحبه میباشد، بهتر است در همان دقایق اولیه ذهنیت مثبت ایجاد کنید. از این رو، برای ایجاد ذهنیت مثبت، پاسخ سوالات را مختصر و مفید بدهید.
6) مدارک تکمیلی
شایان ذکر میباشد که تحویل مدارک تکمیلی بسیار حائز اهمیت است. توضیحات مکتوب طولانی به راحتی قابل ارزیابی و بررسی نمیباشند. فراموش نکنید که مدت زمان مصاحبه، حتی اگر خیلی خوش شانس باشید، ۲ تا ۳ دقیقه است.
7) شرایط ناهمسان کشورها
کشورهایی که با بحران اقتصادی روبرو هستند و هموطنان آنها بعد از مهاجرت تحصیلی، کماکان در کشور مقصد حضور دارند، شانس کمتری برای گرفتن ویزا خواهند داشت.طبق آمار جدید، متقاضیان این کشورها شانس بیشتری برای فرصت کاری در کشور خودشان دارند.
8) اشتغال
بهتر است هدف اصلی شما از مهاجرت به آمریکا، تحصیل باشد و از اهداف کاری خود قبل و یا بعد از فارغ تحصیلی صحبتی نکنید. علیرغم اینکه بسیاری از دانشجویان همزمان کار دانشجویی دارند، این میزان اشتغال معمولا برای تکمیل دوره تحصیلی محسوب میشود. بنابراین بهتر است هدفگذاری بازگشت به کشور خودتان را خیلی شفاف و واضح توضیح دهید. اگر در دوران تحصیل، همسرتان به عنوان متقاضی ویزای F2 همراه شما مهاجرت میکند به خاطر داشته باشید که متقاضی دوم تحت هیچ شرایطی نمیتواند در آمریکا مشغول به کار شود. بنابراین اگر این سوال مطرح شد، آمادگی پاسخگویی را داشته باشید. کارهای داوطلبانه و تحصیل نیمه وقت، تنها کارهای مجاز برای متقاضی دوم است.
9) عدم درخواست مهاجرت برای متقاضی دوم
اگر همسر و فرزندانتان قرار نیست با شما مهاجرت کنند، به خاطر داشته باشید که شرایط حمایت مالی آنها را به سفارت توضیح دهید. در صورتی که شما تنها تامین کننده خانواده خود هستید، توضیحات لازم راجع به حمایت مالی بسیار حائز اهمیت است. اگر سفارت متوجه شود که قصد دارید از فرصت مالی آمریکا برای حمایت مالی خانوادهتان استفاده کنید، با ویزای تحصیلی شما موافقت نخواهد کرد. اگر خانواده شما بعد از مدتی قرار است به شما ملحق شوند، بهتر است این موضوع را در ابتدای اخذ ویزا عنوان کنید.
10) مثبت فکر کنید
با افسر سفارت وارد بحث نشوید. اگر در پروسه ویزا پذیرفته نشدید، از افسر سفارت درخواست کنید لیست مدارک لازم دال بر عدم قبولی در مصاحبه را به صورت مکتوب به شما ارائه کند. بررسی این لیست به موفقیت شما در مصاحبه بعدی کمک خواهد کرد.
منبع: american.edu
بدون دیدگاه