آیا دوست دارید به منابعی برای بهبود زبان خود دسترسی داشته باشید که هر روز موضوعات جدیدی در اختیارتان بگذارد؟ اگر جوابتان مثبت است، بهتر است از اخبار انگلیسی برای این امر کمک بگیرید.
اگر دقت کرده باشید کلمه اخبار در زبان انگلیسی واژه news است که با صفت new، به معنای نو و جدید ارتباط دارد. اخبار همیشه جدید و تازه است و در آن میتوانید مقالات بهروز بخوانید و گزارشات جدید ببینید. اخبار فوری، گزارشها و داستانهای واقعی و خلاقانه، علاوه بر جذابیتی که دارند، همزمان میتوانند باعث بهبود مهارت گفتاریتان شوند.
مقالات انگلیسی شما را با واژگان مهم روزمره آشنا کرده و در تقویت ساختار زبانی، کمکتان میکند. یادگیری زبان با استفاده از اخبار، شما را به منبعی انگلیسیزبان نیز متصل میکند. وقتی بدانید در دنیای انگلیسیزبانان چه اتفاقی میافتد، بهتر میتوانید زبانشان را صحبت کنید و موضوعات بیشتری برای تعامل با آنها خواهید داشت.
یادگیری زبان انگلیسی از طریق اخبار، از جمله روشهای ساده و لذتبخشی است که اگر با روشهای دیگری از جمله خواندن مقالات آنلاین، گوش دادن به پادکستهای انگلیسی و دیدن کلیپ در اپلیکیشنهای مختلف در زمان و مکان دلخواهتان انجام شود، این پروسه را دلچسبتر میکند.
قبل از اینکه به منابع خبری قابل استفاده برای یادگیری زبان اشاره کنیم، نگاهی به دلایل کارآمدی این روش برای یادگیری موثر بیاندازیم:
- یادگیری کلمات مرتبط و بهروز
در برنامههای خبری معمولا درباره موضوعاتی صحبت میشود که برای افراد ملموس هستند. بهترین روش یادگیری زبان هم همین است که لغات جدید را در مفهومی یاد بگیرید که برایتان قابل درک باشد.
خواندن و گوش دادن به اخبار، شما را بهروز نگه میدارد و نسبت به بحثهای داغ بین افراد، آگاه میسازد. این امر نه تنها شما را در یادگیری لغتهای اساسی در زمینه سیاست، اقتصاد و فرهنگ کمک میکند، بلکه دانش شما را نسبت به این علوم افزایش میدهد.
- بهبود همزمان مهارت شنیداری و گفتاری
دسترسی به اخبار از کانالهای مختلفی ازجمله روزنامه، رادیو، تلویزیون و وبسایتهای اینترنتی امکانپذیر است. از طرفی ادبیات مورد استفاده در اخبار و همین طور لهجه فردی که خبر را میخواند، استانداردترین حالت آن زبان است و به همین خاطر فهمیدن و یادگیری کلمات جدید از این طریق آسانتر است.
اخبار چاپی و آنلاین برای تقویت مهارت خواندن بسیار موثر است، بخصوص که این اخبار عموما با زندگی روزمره در ارتباط هستند. در نتیجه کلماتی که در این متون یاد میگیرید برایتان ملموس هستند و یادگیریشان سادهتر است.
به همین منوال گوش دادن به اخبار رادیو و تلویزیون نیز نقش بسزایی در بهبود مهارت شنیداری شما دارند و منبع بسیار خوبی برای یادگیری واژگان جدید هستند. از آنجا که گویندگان خبر معمولا آهسته و شمردهتر از دیگر افراد صحبت میکنند، فهمیدن متون بسیار راحتتر است.
- منابع رایگان متعدد
برای دسترسی به برخی از منابع خبری و خبرگزاریها لازم است که به صورت ماهیانه وجهی به عنوان حق عضویت پرداخت گردد، مانند خبرگزاری گاردین. اما بسیاری منابع خبری دیگر هم هستند که حق عضویت خود را به صورت رایگان در اختیار افراد قرار میدهند.
کافی است زمینه مورد علاقه خود را جستجو کرده تا به منابع رایگان متعددی دسترسی پیدا کنید، مانند: Vice, BuzzFeed و Fast company.
وبسایتهایی که به طبقهبندی اخبار به سطوح مختلف زبانی پرداختهاند:
یکی از نکات مهمی که در انتخاب منبع خبری خود باید در نظر بگیرید، تناسب سطح خبر با سطح زبانی شماست. پس اگر به تازگی شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردهاید، نباید با منابع مناسب برای زبانآموزان سطوح پیشرفته، خود را خسته کنید. به این منظور میتوانید از وبسایتهایی استفاده کنید که خبرها را بر اساس سطح زبانآموزان طبقهبندی کردهاند.
یکی از این وبسایتها که به طور اختصاصی روی اخبار مناسب برای زبانآموزان در سه سطح مبتدی، میانی و پیشرفته کار میکند، E-News است. هر خبر از سه نسخه مناسب برای سطوح مختلف برخوردار است. لغات دشوار در هر متن خبری نیز در انتها تدریس شدهاند. اگر تصمیم به تقویت زبان انگلیسی خود از طریق این وبسایتها گرفتهاید، از نگاه انداختن به نسخههای مربوط به سطوح پیشرفتهتر نترسید، زیرا با این کار میتوانید لغات مترادف زیادی یاد بگیرید.
وبسایت دیگری که میتواند در این زمینه کمک شایانی به شما کند، FluentU است که ویدئوهای متنوعی همراه با متون خبری در زمینههای مختلف، در اختیار علاقهمندان میگذارد.
نکته قابل توجه راجع به ویدئوهای این وبسایت این است که کپشن هر کلیپ این امکان را برای زبانآموز فراهم میکند که متن ویدیو را بخواند و در صورتی که معنی لغتی را نمیداند، تنها با یک کلیک آن را بیاموزد. آزمونهایی نیز مبتنی بر لغات جدید، در سایت موجود است که با کمک آنها خواهید توانست مراحل یادگیری را بهتر و سریعتر بگذرانید.
در آخر وبسایت The Times in Plain English را معرفی میکنیم. این وبسایت همانطور که از اسمش پیدا است، خبرهای مختلف را از منابع موثق گرفته و با سادهسازی متن اخبار، آنها را با سطوح مختلف متناسب میکند. به نحوی که حتی زبانآموزان مبتدی هم میتوانند بدون نیاز به چک کردن مکرر دیکشنری خود، اخبار را بخوانند.
منابع خبری معتبر و باکیفیت در زبان انگلیسی
نکته مهم دیگری که در انتخاب منبع خبری باید در نظر داشته باشید، کیفیت منبع و مخابره درست اخبار است. متاسفانه وبسایتهای متعددی وجود دارند که از محتوای تولیدی با کیفتی برخوردار نیستند و استفاده از آنها نه تنها کمکی به زبانآموز نمیکنند بلکه ممکن است در روند آموزشی آنها اختلالاتی هم ایجاد کنند.
به دنبال وبسایتهایی باشید که از نیروی کار بینالمللی بهره میبرند و به خواننده این امکان را میدهند که با افق فکری فرهنگهای مختلف آشنا شوند.
خبرگزاری USA Today بواسطه سبک نگارشی که دارد، برای زبانآموزان بسیار کاربردی است.
خبرگزاری معتبر The Guardian Newspaper ، منبع عالی دیگری است که مجموعهای از مقالات خبری انگلیسی را با دیدگاههایی در مورد سیاست، فرهنگ، تجارت، شیوه زندگی، مسافرت و موارد دیگر در اختیار زبانآموزان انگلیسی قرار میدهد.
وبسایت بعدی که در اینجا به شما معرفی میکنیم TheSkimm است، که به صورت روزانه خلاصه اخبار مهم روز را برای مشترکان خود ایمیل میکند. این سایت محبوبیت خود را مدیون نویسندگان خوشذوق خود است که اخبار گاها کسلکننده را به اخباری جذاب و بعضا خندهدار تبدیل میکنند. اما از طرفی این شوخطبعی نویسندگان ممکن است باعث شود که زبانآموزان سطوح مقدماتی، به دلیل آگاه نبودن کافی از فرهنگ آمریکایی، شوخیهای مطرح شده را به خوبی درک نکنند.
و در آخر، وبسایت BBC World Service’s Global News Podcast که شامل پادکستهای متنوعی در زمینههای متفاوت است، میتواند محتوای آموزشی بسیار خوبی برای تقویت مهارت شنیداری در اختیار مشترکان قرار دهد. یکی از نکات قابل توجه این وبسایت این است که به زبانآموزان، امکان دسترسی به لهجههای مختلف را میدهد، از جمله لهجه آمریکایی، بریتانیایی و استرالیایی.
به دنبال اخباری باشید که برایتان جذاب است
برای مثال اگر علاقهمند به ورزش فوتبال هستید، وبسایت ESPN میتواند برایتان جالب باشد. اما این وبسایت برای زبانآموزانی کارایی دارد که در سطوح پیشرفته انگلیسی باشند.
یکی از مشکلاتی که برای زبانآموزان علاقهمند به ورزش وجود دارد این است که گزارشگران ورزشی عموما با سرعت بالایی صحبت میکنند و معمولا تصویر گزارشگر هم نشان داده نمیشود که هر دو عامل باعث میشوند زبانآموزان متن اخبار را سختتر متوجه شوند.
1) اخبار ورزشی
دو وبسایت Midfield Dynamo Football site و Real Clear Sports اخبار را لیستبندی کرده و در گروههای دهتایی طبقهبندی میکنند که باعث میشود زبانآموزان راحتتر اخبار را متوجه شوند.
2) وبسایتهای خبری کودکان
وبسایتهای طراحی شده برای کودکان هم میتوانند مرجع خوبی برای زبانآموزان سطوح پایه و یا حتی میانی باشند. اگر علاقهمند به سفر هستید، وبسایت National Geographic Kids و اگر دوستدار علم و دانش هستید، وبسایت kids discover را به شما پیشنهاد میکنیم.
Runner world وبسایتی است که برای علاقهمندان به دویدن میتواند جالب باشد، چون تمام اطلاعات مورد نیاز افراد حتی از ابتداییترین موارد مانند انتخاب کفش مناسب برای شرکت در ماراتن را در اختیارتان میگذارد.
وبسایت This American Life مجموعهای از پادکستهای مرتبط با فرهنگ مردم آمریکا و نحوه زندگی این افراد را در اختیار خواننده قرار میدهد.
ستون خبری Modern Love در روزنامه New York Times، داستانهایی را در ارتباط با زندگی شخصی افراد، مانند داستانهایی مرتبط با عشق یا از دست دادن به چاپ میرساند و این داستانها به نحوی نوشته شدهاند که افراد را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد احساسات مشابه در آنها میشود.
برای تقویت مهارت شنیداری خود میتوانید از پادکستهای modern love هم استفاده کنید که داستانها را به صورت نمایش تئاتر اجرا میکند و در نهایت هم با بازیگران هر نمایشنامه، مصاحبهای انجام میشود.
اخبار را با صدای بلند و قلم به دست بخوانید
این کار باعث میشود معنی کلمات را بهتر درک کرده و به صورت موثر از آنها استفاده کنید. این کار همچنین احتمال فراموشی کلمات را نیز کاهش میدهد. اگر در حین خواندن خبر، با لغتی روبرو شدید که برایتان جدید بود، آن را هایلایت کنید و یا در جایی بنویسید. اگر با خواندن ادامه مطلب، معنی آن لغت برایتان مشخص نشد، برگردید و معنی آن را در دیکشنری پیدا کنید.
یکی از نکات مثبت یادگیری زبان از طریق خواندن خبر این است که لغات موجود در آن متن خبری به هم مرتبط هستند و احتمال اینکه بتوانید با خواندن ادامه خبر قادر به حدس زدن معنی لغات شوید زیاد است.
اگر تصمیم به دیدن اخبار به صورت آنلاین هم گرفتید، میتوانید منابع زیادی را بیابید. در این حالت میتوانید از زیرنویس هم کمک بگیرید تا موضوع را راحتتر درک کنید و تلفظ لغات را هم درست یاد بگیرید. اگر هم با لغت ناآشنایی روبرو شدید، ویدئو را نگه دارید و معنی لغت را چک کنید.
سعی کنید اولین بار ویدئو را با زیرنویس تماشا کنید و سپس آن را به عقب برگردانده و مجددا بدون زیرنویس نگاه کنید.
امیدواریم از این نکات بهره کافی را برده باشید و با تماشا و یا گوش کردن به اخباری که برایتان جذاب است، مهارتهای شنیداری و گفتاری خود را تقویت کنید.